Entrevista a Sergi Bardia

 

Per donar-se a conèixer a tots/es els nostres socis/es, esportistes i simpatitzants , qui és en Sergi Bardia? 

M’agrada que em facis aquesta pregunta!!!. Sempre ho he volgut dir això,  ja, ja

Esportivament parlant sóc una persona amant dels esports de contacte amb la natura. Piragüisme ràfting, caiac surf, esqui, btt, puenting,..etc. els he practicat tots alguns millor que d’altres.

He estat vinculat al piragüisme des de mitjans dels 80. Primer com a competidor i després com a entrenador dels grups base del Cadí canoe caiac i també com a jutge internacional.

Com neix i en què consisteix la teva col·laboració amb Clyton i amb la secció d’hoquei del  CHPA CADÍ? 

És una sort per mi poder treballar amb CLYTON perquè m’ha donat l’oportunitat de conèixer l’hoquei com no ho hagués pogut fer mai.

Tot neix del gran interès que posa la marca CLYTON en millorar, innovar i fabricar els seus propis productes. La fibra de carboni és actualment el material més utilitzat en tots els esports d’alt nivell, hoquei, piragüisme, esqui, btt, ciclisme.,,,, i així podria estar hores anomenant esports i aplicacions amb carboni.

Calen moltes proves abans d’aprovar un model definitiu?

I tant. Proves de duresa, de pes, de balanceig, d’agarre, de resistència als impactes… etc. però per mi la més important és la de sensacions.

Els porters saben de què parlo. Ells agafen un estic i només amb el tacte que té ja els hi transmet unes sensacions sobre com els hi anirà aquell estic. Abans d’aprovar un model definitiu, el qual supervisa en Jordi Garcia exclusivament, en vaig fabricar una desena, més tres que són els definitius i que estan actualment en mans dels porters sèniors.

Tens alguna anèctoda al respecte que vulguis compartir?

Si i tant. Ja que parles de proves d’estics te n’explicaré una.

El primer dia que vam anar CLYTON i jo a un entrenament a provar els primers estics.

Jo més content que un nen amb pilota nova i els meus estics sota el brac. Recordo que em vaig fer 5 de diferents nuclis i formes. Els hi vam donar a provar al Jordi Garcia i en Jordi Pons.

Crec que van durar sencers 5 minuts. Coi per aquí no anem bé vaig pensar!!!!

Quines són les pròximes fites?

Com he dit abans CLYTON sempre dona prioritat a millorar el que hi ha actualment en el mercat. De moment estem molt concentrats amb el nou estic de porter,  ja estem fent proves amb les proteccions dels jugadors i va per bon camí. Després ja pensarem en altres productes de fibra de carboni que puguem introduir junts.

Estàs col·laborant amb el nostre Coordinador Tècnic, com veus el projecte que està duent a terme (malgrat l’actual situació produïda per la Covid-19)?

Per mi és un privilegi poder treballar conjuntament amb en Jordi en aquest projecte. És un professional com pocs he vist. Dedica la mateixa atenció a tots els jugadors, independentment de l’edat o nivell que tinguin i això els nois ho captem i presten molta atenció a tot el que diu o fa.

Tant en Jordi com la resta de l’equip tècnic  estan fent una feina extraordinària.

No és gens fàcil gestionar els grups, des de la base fins al primer equip.

Són totalment diferents, jo he estat entrenador de la base  d’un gran club com el Cadi canoe caiac i per mi la base és el que s’ha de cuidar i treballar més i millor. No hi ha club si no hi ha futur i això s’aconsegueix amb una base consolidada, motivada amb valors i amb ganes d’anar millorant any rere any. Després tenim la gestió dels adolescents, complicada ja de per si.

Passem als equips sèniors i entrem en el terreny de prendre decisions importants i difícils d’amb qui i com ens enfrontem a un altre club que vol el mateix que nosaltres, guanyar.

La Covid és una desgràcia a nivell global sense precedents, ens ensenyarà a tots a valorar més el que tenim que el que voldríem tenir.

Que més dissenya, confecciona,… en Sergi Bardia?

Vaig començar fabricant-me jo mateix els meus rems al voltant del 2010, donat que en trencava uns quants i vaig pensar que si els retocava d’aquí i d’allà potser es trencarien menys. Al final ho vaig aconseguir i a dia d’avui n’hauré fabricat manualment uns 80 que corren per Espanya, Europa, Sud-Americà,… . També fabrico tamborets, cadires i taules de disseny amb carboni, faig reparacions i manteniment d’articles fets de fibra al meu taller o a les instal·lacions d’altres clubs d’aquí i de fora.

Confecciones peces a demanda de clients? 

I tant. A mida exclusivament del client.

Mira un dels motius pels quals vaig decidir dedicar-me a la manipulació de la fibra de vidre, carbono, kevlar,… és perquè m’agrada molt tot el que sigui artesanal. Té un valor afegit. El sentiment de crear quelcom des de cero es molt gratificant.

Al llarg del temps te n‘adones que ho estàs fent bè quan per exemple be al teu taller un esportista, com Joe Clarke (England), medalla d’or a les olimpíades de Brasil,  Jessica Fox (Austràlia) campiona olímpica, Daniele Molmenti (Italià) or a Londres 2012 o sense sortir del país un David Llorente placa per Tokio 2021, que vol reparar el seu caiac o rem. És una gran responsabilitat i s’agraeix la confiança que et donen.

Igualment si bé un esquiador o un ciclista amb una btt que val més diners que un cotxe.

També et motiva molt veure la cara de felicitat que li vaig veure a en David Aguilar, creador de la pròtesi de brac amb peces de lego, quan li vaig poder fabricar una pròtesi de carboni per poder anar amb bicicleta com qualsevol persona.

O el nen que bé perquè se li a trencat el seu skate o patinet i li repares amb fibra.

Totes les feines tenen el mateix  grau d’importància  per a mi.

Aquests són els motius pels quals em tanco cada dia dins del meu taller.

De ben segur que et seguirem veiem pel poliesportiu, molta sort en aquest projecte entre DOODLE CARBON i CLYTON i esperem que ens presentareu les vostres novetats aviat!!!!!

Moltes gràcies!!!!!

 

Amb la col·laboració de:

 

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostra política de cookies ACEPTAR
Aviso de cookies